66Butaques. Acció musical és un projecte de La Cate, una entitat cultural figuerenca amb llarga trajectòria i vitalitat renovada que programa de forma estable teatre, cinema, titelles, exposicions, conferències… Amb aquest projecte, inciat a la tardor de 2019, La Cate amplia el seu camp d’acció obrint-se a la música amb una proposta original.

L’Alt Empordà disposa d’una gran oferta musical en format de grans festivals concentrada a l’estiu. Per contra, la resta de l’any, l’oferta estable de música moderna en directe és proporcionalment molt reduïda. Aquesta situació fa que moltes propostes musicals no massives es trobin en una situació de pràctica invisibilitat per al públic local i, alhora, que molts artistes no disposin de massa oportunitats i espais per mostrar el seu treball en aquest territori.

El cicle 66Butaques naixia, doncs, per cobrir una part d’aquest espai desatès, programant de forma estable durant tot l’any i fent-ho des d’una perspectiva i format que posés la música al centre, generant una relació públic-artista més íntima i un espai de coneixement i intercanvi profitós per tothom.

Un projecte que, en coordinació amb la resta d’agents culturals de la ciutat, intenta aportar el seu gra de sorra per fer de Figueres una ciutat culturalment més viva i diversa.