66 Butaques. Acció musical és un projecte de La Cate, una entitat cultural figuerenca amb llarga trajectòria i vitalitat renovada que programa de forma estable teatre, cinema, titelles, exposicions, conferències… Amb aquest nou projecte, La Cate vol ampliar el seu camp d’acció obrint-se a la música amb una proposta original.

L’Alt Empordà disposa d’una gran oferta musical en format de grans festivals concentrada a l’estiu. Per contra, la resta de l’any, l’oferta estable de música moderna en directe és, proporcionalment, molt reduïda. Aquesta situació fa que moltes propostes musicals originals i no comercials es trobin en una situació de pràctica invisibilitat per al públic local i, alhora, que els artistes no disposin de massa espais per mostrar aquest tipus de treball.

El projecte 66 Butaques. Acció musical vol cobrir una part d’aquest espai desatès i fer-ho des d’una perspectiva i format en el que la música sigui la seva principal raó de ser, per davant de la festa i el concepte de gran esdeveniment. I fer-ho buscant una relació públic-artista més íntima i la generació d’un espai de coneixement i intercanvi.

Un projecte que, en coordinació amb la resta d’agents culturals de la ciutat, vol aportar el seu gra de sorra en fer de Figueres una ciutat culturalment més rica.