TARTA RELENA ACTUARÀ A LA CATE DE FIGUERES EL DIVENDRES 18 DE MARÇ

Diumenge 13 de març, 2022

El cicle musical 66butaques acull el primer concert de Tarta Relena a Figueres, que arriben per presentar el seu primer disc de llarga durada: Fiat Lux (The Indian Runners, 2021). Després de rebre el Premi Enderrock de la crítica al millor disc de folk del 2019 pel seu primer treball Ora Pro Nobis (The Indian Runners, 2019), i d’haver col·laborat en nombrosos projectes musicals com Maria Arnal i Marcel Bagés, Nico Roig o Za!, entre d’altres, les dues artistes s’han convertit en una formació artística trencadora, innovadora i  aclamada per la crítica. El duet actuarà el proper divendres 18 de març (20:30h), en un concert programat conjuntament amb Figueres a Escena (Ajuntament de Figueres). Les entrades es poden adquirir en aquest enllaç.

Un duet excepcional

Tarta Relena neix el 2016 com un projecte de dues cantants, Marta Torrella i Helena Ros, que exploren a cappella les sonoritats de diferents estils de músiques vocals, amb un repertori que va des de cançons de tradició oral fins a peces d’autor relacionades amb l’àrea geogràfica del Mediterrani. Després d’haver actuat als auditoris de Barcelona i Girona, i d’haver girat per països com Finlàndia, Bèlgica, Països Baixos o Portugal, el duet arriba a la capital de l’Alt Empordà per presentar Fiat Lux, el seu primer disc de llarga durada. Una exploració del concepte de ciclicitat a partir del record, la nostàlgia i l’evocació de sentiments, a través de les històries de personatges poderosos i transcendents en el temps, com ara la Mare de Déu, Hildegarda de Bingen o la tribu de dones paixtu a l’Afganistan. Un concert únic amb dues veus excepcionals que faran viatjar al públic del 66butaques pel folklore i la tradició, ambdós revestits d’actualitat, noves sonoritats i tocs d’electrònica.