Dilluns 18 de gener, 2021

EL GRUP MUSICAL FIGUERENC PENÉLOPE INICIA LA NOVA TEMPORADA DE CONCERTS

El cicle d’acció musical 66Butaques comença la seva segona edició el proper divendres 22 de gener (20:30 h) a La Cate de Figueres amb l’actuació de Penélope. El grup musical figuerenc presentarà el seu disc de debut Polvos Mágicos i encetarà la nova proposta musical que tindrà lloc de gener a juny a la sala d’espectacles de l’entitat figuerenca.

Penélope és un grup compost per Aitana Chanca, Eloi Ros, Magí Valls i Josep Tremoleda, quatre figuerencs que creen un projecte musical que neix de la idea de mesclar melodies de guitarra espanyola i clàssica amb ritmes moderns. Les lletres parlen des d’una visió femenina dels problemes i de les inquietuds quotidianes de la vida nihilista contemporània. El resultat és una proposta musical sorprenent i seductora, combinant bases electròniques amb vents jazz, guitarra flamenca i un do melòdic escampat com la pols màgica que dona nom al seu disc de debut.  Després d’actuar a sales com la But de Madrid, la Bikini de Barcelona o El Pumarejo de l’Hospitalet, l’any 2020 presenten el seu primer àlbum i entren a la programació del Primavera Sound. Una ocasió única per descobrir una proposta musical de la que de ben segur se’n sentirà a parlar.

De gener a juny, el tercer divendres de cada mes La Cate de Figueres acollirà sis propostes d’estils musicals ben diversos que inclouen el pop melòdic de la banda emergent figuerenca Penélope (22 de gener), la delicadesa i solidesa de la veu d’Anna Andreu (19 de febrer), l’expressivitat del contrabaixista portuguès Jorge da Rocha (19 de març), els sons urbans i combatius del rap de Lil Russia & Jahzzmvn (16 d’abril) i els ressons de copla, tango i rock andalús de Flamaradas (21 de maig). Finalment, la segona edició del cicle culminarà el mes de juny amb un concert sorpresa gratuït a l’aire lliure, amb el qual es donarà pas a l’estiu i es celebrarà el començament del bon temps.